• 1,5kg miez de dovleac
  • 100g unt
  • 200ml smantana dulce
  • 1l supa de pui sau legume
  • 1 pahar vin alb licoros
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 1 lingurita de nucsoara
  • 1 varf de cutit de chimen
  • sare si piper
  • crutoane (optional)
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars  (0 voturi )
Loading ... Loading ...

Fierbinte si garnisita cu smântâna, crema de dovleac deschide apetitul si celor mai mofturosi invitati. Suficient de aromata si dulce, se poate garnisi cu praf de chili si putin ghimbir ras.

    Cum preparam:

  • Se curata ceapa si se toaca marunt. Se curata dovleacul de samburi si se taie cubulete. Se incinge untul intr-o cratita adanca si se caleste ceapa. Se adauga cubuletele de dovleac si se lasa pe foc timp de 5 minute, amestecandu-se fara incetare.
  • Se stinge totul cu supa de pui sau legume, se adauga vinul licoros si se lasa sa fiarba 20 – 25 minute. Se da supa deoparte de pe foc. Se paseaza cu ajutorul unui blender pana cand se obtine o crema spumoasa.
  • Se bat ouale cu smantana dulce si se incorporeaza in supa, presarand nucsoara, chimenul, sare si piper.
  • Se pune din nou pe foc crema si se lasa sa dea in clocot, amestecandu-se incontinuu. Crema de dovleac se serveste fierbinte, cu putina smantana, crutoane si praf de chili deasupra. Pentru amatorii de picanterii se poate rade deasupra si ghimbir proaspat.