• 300g unt nesarat
  • 300g zahar brun
  • 150g cacao
  • 50g ciocolata cu peste 70% cacao
  • 120g migdale macinate
  • 200g faina
  • 4-5 pere zemoase si dulci
  • 10 linguri pesmet
  • 1 plic praf de copt
  • 5 oua
  • 1 portocala
  • 1 varf de scortisoara macinata
  • 1 varf de nucsoara macinata
    Cum preparam:

  • Ungem cu unt o forma de chec si o tapetam cu hartie de copt o forma de chec. Incingem cuptorul la 180⁰C.
  • Amestecam untul cu zaharul pana cand obtinem o crema densa si albicioasa. Adaugam galbenusurile pe rand, apoi coaja si zeama de portocala. Presaram faina, praful de copt, migdalele macinate si cacaua. Adaugam si mirodeniile si omogenizam bine cu mixerul. Topim la bain marie ciocolata si se inglobeaza in compozitie.
  • Batem albusurile spuma cu un praf de sare si turnam si ele peste amestecul de faina si galbenusuri.
  • Curatam perele de coaja si taiem unele rondele si altele cubulete mici. Pe cele taiate cubulete le adaugam in aluat.
  • Presaram putin pesmet in forma de chec si punem perele taiate rondele. Deasupra lor presaram din nou pesmet si apoi turnam aluatul de chec. Se da tava la cuptor pentru 50 de minute. Verificam daca este gata cu ajutorul unei scobitori. Daca scobitoarea iese uscata, atunci checul este gata.
  • Prajitura se lasa putin sa se raceasca in tava si apoi se rastoarna pe un platou.